Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η συνέντευξη Τύπου του 2ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης

 
Πανέτοιμοι για μια ανεπανάληπτη νυχτερινή αθλητική γιορτή, που θα φέρει τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο, δήλωσαν οι διοργανωτές του 2ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τρεις ημέρες πριν από τη διοργάνωση του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου.

Κεντρικοί ομιλητές στην συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο ξενοδοχείο "Grand Hotel Palace", ήταν ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Ποδιώτης και ο Γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος.
Επιπλέον, εκπροσωπήθηκαν θεσμικοί φορείς, χορηγοί και φορείς κοινωνικής ευθύνης, που υποστηρίζουν τη διοργάνωση.


Ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας 5.000 μ. πραγματοποιείται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών:

Κωνσταντίνος Ζέρβας (Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Χαιρόμαστε πολύ που ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σπάει όλα τα ρεκόρ συμμετοχής. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, επιθυμία μας είναι να γίνεται η πόλη μας πόλος έλξης για τους επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό της Ελλάδας όσο και από το εξωτερικό. Παράλληλα, θέλουμε να αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ότι η πόλη είναι δική τους και μπορούν να τη ζουν και να τη χαίρονται και με ένα διαφορετικό τρόπο.
Είναι ένα γεγονός αθλητικό, κοινωνικό και τουριστικό, που απαιτεί πολύ κόπο, χρειάζεται την συνέργεια πολλών φορέων και επίσης απαιτεί ανθρώπους που το πιστεύουν. Αυτό το καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκονται εδώ άνθρωποι που μάθανε να συνεργάζονται και να πετυχαίνουν. Εκτός από τους χορηγούς, έχουμε από πίσω πολλούς φορείς που βοηθούν, εθελοντές, διασώστες, ανθρώπους που θα φροντίσουν ώστε όλα να κυλήσουν όπως πρέπει».

Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής): «Είναι ο μοναδικός νυχτερινός ημιμαραθώνιος στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους στον κόσμο. Η Θεσσαλονίκη έχει ένα εντυπωσιακό παραλιακό μέτωπο, το οποίο θα απολαύσουν οι χιλιάδες δρομείς που θα τρέξουν μετά τη δύση του ήλιου. Στη φετινή διοργάνωση έχουμε τους καλύτερους αθλητές από την Ελλάδα, αλλά και χιλιάδες συμμετέχοντες, που θα βγουν στους δρόμους και θα ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς, τους θεσμικούς φορείς, αλλά και τους φορείς κοινωνικής ευθύνης που βρίσκονται στο πλευρό αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Δρόσος Χριστόπουλος (Γεν. Διευθυντής της διοργάνωσης): «Με τη δύση του ήλιου, στις 18:42, θα βρεθούν στην εκκίνηση 2.500 ημιμαραθωνοδρόμοι, ανάμεσά τους οι κορυφαίοι Έλληνες δρομείς, που θα κάνουν τρεις γύρους στο κέντρο της πόλης για να καλύψουν τα 21,1 χιλιόμετρα. Δύο ώρες μετά, στις 20:40, περίπου 8.000 δρομείς θα τρέξουν στο Δρόμο Υγείας 5.000 μέτρων.
Περιμένουμε να έχουμε συνολικά 10.500 εγγεγραμμένους δρομείς, αλλά εκτιμούμε ότι το πραγματικό νούμερο των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τις 13.000, γιατί θα υπάρχουν και πολλοί δρομείς που θα τρέξουν χωρίς αύξοντα αριθμό και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Απευθύνουμε έκκληση σε όσους Θεσσαλονικείς δεν συμμετάσχουν, να δείξουν υπομονή και κατανόηση με τους χιλιάδες δρομείς. Τους ζητούμε να δουν με κατανόηση τα μικρά προβλήματα που θα υπάρξουν με τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης. Ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρχει μία νύφη, η οποία δέχθηκε να πάει με τα πόδια στο γάμο της, στο ναό της Αγίας Σοφίας! Αυτό δείχνει πολλά. Αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε από όλους τους Θεσσαλονικείς ανάλογη θετική αντιμετώπιση.
Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, έχουμε κάνει σπουδαία βήματα. Έχουμε κάνει πολλούς Θεσσαλονικείς να αγαπήσουν το τρέξιμο και να αθλούνται όλο το χρόνο. Στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο θα έχουμε δρομείς από 33 χώρες, αυτό δείχνει ότι η διοργάνωση έχει κερδίσει σεβασμό σε διεθνές επίπεδο».

Κυριακή Ουδατζή (Διευθύντρια Ολυμπιακού Μουσείου): «Εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε το Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ φιλοξενώντας το πολιτιστικό κομμάτι, τις εκθέσεις που γίνονται παράλληλα με την τέλεση του αγώνα κάθε Απρίλιο. Φέτος αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και μάλιστα μέσα από την συμμετοχή των Ελλήνων Ολυμπιονικών, της αφρόκρεμας του ελληνικού αθλητισμού. Μετατοπίσαμε τα εγκαίνια του νέου ψηφιακού τμήματος του Ολυμπιακού Μουσείου για την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ώστε την επομένη να συμμετάσχουν οι Ολυμπιονίκες μας στον αγώνα, παραμένοντας στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια μέρα. Ελπίζω να το απολαύσουμε όλοι μαζί».

Βασίλης Παπαχαρίσης (Διευθυντής Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Α.Π.Θ.): «Εκ μέρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που προβάλλουμε και στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα, που έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, προς όφελος της πόλης αλλά και της δικής μας ζωής, των φοιτητών και κατοίκων. Το Α.Π.Θ. θα έχει τη δική του ομάδα δρομέων, με επικεφαλής τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο, καθώς επίσης μεγάλο αριθμό φοιτητών που θα τρέξουν με άλλες ομάδες ή θα είναι εθελοντές, ενώ έχουμε και αρκετά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που δουλεύουν στην Οργανωτική Επιτροπή».

Νίκος Παπαδάκης (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΥΑΘ): «Χάρη στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, δίνεται η ευκαιρία σε πολύ κόσμο να ξεφύγει από τη δύσκολη καθημερινότητα και να νιώσει μέλος μιας ομάδας. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή και καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Άρης Σφακιανάκης (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος «DHL»): «Το κεντρικό μας μήνυμα είναι ότι μεταφέρουμε τις αξίες του Ημιμαραθωνίου σ’ όλο τον κόσμο. Η ομαδικότητα, η συνεχής προσπάθεια, η ανθρώπινη θέληση και η προσήλωση στον στόχο, είναι πεποιθήσεις που μοιραζόμαστε και μας εμπνέουν».

Βασίλης Μπλέσιος (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος «Sport 2000»): «Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή και στα στελέχη της, που δουλεύουν άοκνα όλα αυτά τα χρόνια. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και καλό τρέξιμο σε όλους τους δρομείς».

Ιωάννης Μπαχαράκης (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Φροντιστηρίων Μπαχαράκη):
«Στηρίζουμε τη διοργάνωση και έχουμε φτιάξει μια πολύ μεγάλη ομάδα, αποτελούμενη από 507 δρομείς, στην πλειοψηφία τους ανήλικους μαθητές. Θέλουμε όλοι μαζί να προωθήσουμε την αξία του αθλητισμού που φέρνει υγεία. Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει στη νεολαία».

Ελένη Μάλγαρη (Πρόεδρος InterTruck): «Είναι πολύ σημαντικό να πιστέψουν οι νέοι μας στην συνεργασία, στην ομαδικότητα, στην ευγενή άμιλλα και σε όλες τις αξίες που προάγει ο αθλητισμός. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διοργάνωση και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Αλέξανδρος Αδαμίδης (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος «Αδαμίδης Α.Ε.»): «Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στον ΜΕΑΣ Τρίτωνα. Η τεράστια συμμετοχή στη διοργάνωση αντανακλά την εξαιρετική προσπάθεια που κάνουν».

Εκτός από τους παραπάνω χορηγούς, επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η WIND, η Lucozade, η ΙΚΕΑ, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, ενώ επίσημοι προμηθευτές είναι η MLS, η Dole, το Performance Store, η Άθως Security, τα Φυτώρια Βασιλειάδη και η Honeybee Audiovisual.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου