Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

31ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών – Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες - Πλημμύρισε η Αθήνα χαμογελαστά πρόσωπα

 
Χιλιάδες δρομείς έδωσαν γιορτινό χρώμα στην εκδήλωση του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Ολοι οι αγώνες, Μαραθώνιος, 5 και 10 χλμ έχουν ολοκληρωθεί.
Νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας είναι ο Yego Hillary Kipkogei 2:13.59. Δεύτερος τερμάτισε ο Kimeli Dicson με 2:14:40 και τρίτος ο Rutoh David Kipkorir με 2:14:47. Πρώτος Έλληνας τερμάτισε ο Μερούσης με 2:24:09 και ακολούθησαν οι Πούλιος (2:25:37) και Θεοδωρακάκος (2:27:18).
Στις γυναίκες πρώτευσε η Rotich Otich Nancy Joan με 2:41:38, δεύτερη η Stanko Svitlana (2:42:03) και τρίτη η Μάγδα Γαζέα (2:46:07)


Στα 10 χλμ νικητής ήταν ο Ρώσος Iadgarov με 32:28 ενώ οι Δρόσος (32:35) και Δημητράκης (32:58) τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Στις γυναίκες αναδείχτηκε νικήτρια η Καρακατσάνη (35:40) και ακολούθησαν η Κεφαλά (36:15) και Αστροπεκάκη (37:00).
Στα 5 χλμ επικράτησε ο Νακόπουλος με 15:48 ακολουθούμενος από τους Μυλωνά (15:53) και Χατζάκη (15:54).
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μπερδούση με 17:58, δεύτερη η Μιχαϊλοβα (18:49) και τρίτη η Χρυσαϊδη με 19:09.


Αναλυτικα:

31ος ΚΜΑ: Ενας πρωτάρης, νικητής της κλασικής διαδρομής
Υπό τους ήχους των τυμπανιστών που παρατάχθηκαν στην ευθεία του τερματισμού και με τις ιαχές των χιλιάδων ανθρώπων στις εξέδρες του Παναθηναϊκού Σταδίου, έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού ο Γιέγκο Κιπκογκέι. Ο 25χρονος δρομέας, στο ντεμπούτο του σε μαραθώνιο, τερμάτισε σε 2 ώρες 13.59. Ο Κενυάτης εκμεταλλεύτηκε την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε σήμερα ο Ράιμοντ Μπετ και πρόσθεσε μια σημαντική στιγμή, στην γεμάτη του καριέρα. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας και του χρόνου θα επιστρέψω στην Αθήνα για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου», είπε ο νικητής του αγώνα.
Στη δεύτερη θέση με 2.14.40 τερμάτισε ο επίσης Κενυάτης Κιμέλι Ντίκσον, που κατάφερε στα τελευταία μέτρα να αντέξει στην πίεση του Ντέιβιντ Κίπροριρ (2.14.47). Το φαβορί της κούρσας και νικητής δύο φορές της κλασικής διαδρομής Ράιμοντ Μπετ, εγκατέλειψε τον αγώνα του.
«Ο αγώνας ήταν υπέροχος. Τρέχω εδώ και δυο χρόνια μαραθωνίους. Είναι η πρώτη μου φορά που τρέχω στην Αθήνα και σίγουρα θα επιστρέψω», είπε ο δεύτερος του αγώνα, ενώ ο τρίτος κενυάτης της παρέας συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά θέλω να ξαναέλθω να κάνω ακόμη καλύτερη επίδοση. Μου αρέσουν οι δύσκολες διαδρομές, τα πάω καλύτερα σε αυτές. Είμαι ικανοποιημένος».
Ο Χριστόφορος Μερούσης τις τελευταίες δέκα ημέρες ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα ίωσης, όμως, αυτό δεν το έκαμψε. Ο δρομέας από την Χίο τερμάτισε σε 2.24.09 και μπήκε κι εκείνος στη λίστα των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ έμεινε εντυπωσιασμένος από την συμμετοχή του κόσμου τόσο κατά μήκος της διαδρομής, μα πολύ περισσότερο μέσα στο στάδιο.  «Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τι έκανα.  Πέρυσι συμμετείχα πρώτη φορά και μπήκα δεύτερος στο στάδιο και είχα εκπληκτική υποδοχή, αλλά αυτό που έζησα σήμερα ήταν το κάτι άλλο Αυτό που κάνει την νίκη μου πιο σημαντική είναι η αξία των αντιπάλων. Την αφιερώνω τη νίκη στην Χίο», είπε ο Μερούσης, που αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα στον μαραθώνιο. Στη δεύτερη θέση με 2.25.37 τερμάτισε ο Κώστας Πούλιος και στην τρίτη αγκαλιά με την κόρη του ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2.27.18).
«Έχασα τον αγώνα, διότι για μένα σημασία είχε η νίκη και όχι ο χρόνος. Η ζέστη όμως με επηρέασε και στα τελευταία 10 χλμ οι δυνάμεις μου με πρόδωσαν. Η δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν παύει να είναι μια μεγάλη επιτυχία. Αφιερώνω τον αγώνα στη σύζυγό μου και θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο μου, Παναθηναϊκό, όλους όσους με στηρίζουν και όσους πιστεύουν στο ευ αγωνίζεσθαι, στον καθαρό αγώνα και σε όσα ο αθλητισμός πρεσβεύει για τη διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας», είπε ο Πούλιος ενώ από την πλευρά του ο Θεοδωρακάκος σχολίασε: «Δεν ήταν στόχος μου η νίκη, Για μένα η χρονιά είχε τελειώσει με μια μεγάλη νίκη στις υπεραποστάσεις. Με ενδιέφερε να μην λείψω από τη διοργάνωση. Είναι η έβδομη φορά που συμμετέχω και ήθελα να πάρω ένα μετάλλιο. Μόλις στο 10ο χιλιόμετρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια του, ο περσινός νικητής Μιχάλης Παρμάκης, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με το στομάχι του.
Με νίκη συνόδευσε την πρώτη της συμμετοχή στον ΚΜΑ, η Νάνσι Ρότιτς. Η Κενυάτισσα τερμάτισε σε 2.41.34 επηρεασμένη από τις υψηλές θερμοκρασίες. «Ο καιρός ήταν πολύ ζεστός και η διαδρομή πάρα πολύ δύσκολη  Ακόμη και με αυτά τα δεδομένα δεν είμαι ικανοποιημένη από την επίδοση αλλά κέρδισα και πάντα είναι καλή μια νίκη», είπε η νικήτρια, ενώ η Σβιτλάνα Στάνκο, η οποία τερμάτισε δεύτερη με 2.41.59, δήλωσε: «Είχα τρέξει ξανά στην Αθήνα πριν τρία χρόνια, αλλά παρότι είχα ιδέα από τη διαδρομή δεν σημαίνει ότι ήταν ευκολότερο. Θέλω να ξανατρέξω στην Αθήνα. Μπορεί να μην έκανα το ρεκόρ μου αλλά η επίδοση είναι καλή μια τόσο δύσκολη διαδρομή». Τρίτη στην γενική κατάταξη και πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναδείχθηκε η Μάγδα Γαζέα, στην δέκατη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Η έμπειρη δρομέας τερμάτισε σε 2.46.03 και έκανε τρεις τις νίκες της στην κλασική διαδρομή. «Με τις συνθήκες που υπήρχαν δεν μπορούσα να κυνηγήσω επίδοση αλλά στον ΚΜΑ μετράει η συμμετοχή και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η θέση. Οπότε είμαι ικανοποιημένη με την σημερινή μου εμφάνιση», είπε. Δεύτερη με 2.50.38 ήταν η Ντενίζ Δημάκη και τρίτη η Ξένια Κατσιμάντου με 2.56.22.
31ος ΚΜΑ:  Πλημμύρισε η Αθήνα χαμογελαστά πρόσωπα
Περίπου 50.000 άνθρωπου πέρασαν σήμερα από το Καλλιμάρμαρο στάδιο κι έγιναν κομμάτι μιας εντυπωσιακής γιορτής. Μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες, άνθρωποι από διαφορετικές ηπείρους, άνθρωποι με διάθεση για τη ζωή και αγάπη για το τρέξιμο, μετείχαν στην 31η στάση του ΚΜΑ, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ. Η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες ήταν κάτι παραπάνω από «θερμή», ενώ ιδιαίτερο ρυθμό έδωσε ομάδα τυμπανιστών που παρατάχθηκε στην τελική ευθεία. Στο φετινό μαραθώνιο έτρεξαν κοντά 9.000 άνθρωποι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ενώ είχαν δηλωθεί 11.000 και πήγαν να παραλάβουν το νούμερο τους 10.000. Σε όλες τις αποστάσεις της διοργάνωσης συμμετείχαν περίπου 30.000 δρομείς.
ιδιαίτερη στιγμή στη διάρκεια του σημερινού εκπληκτικού πρωινού στο Καλλιμάρμαρο στάδιο ήταν η βράβευση τριών σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλητισμού. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ και αντιπρόεδρος της IAAF Σεργκέι Μπούμπκα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιρτς και η διευθύντρια του μαραθωνίου της Βοστώνης Τζόαν Φλαμίνιο, τιμήθηκαν από το ΣΕΓΑΣ, για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Ο ασημένιος ολυμπιονίκης της Αθήνας στο Μαραθώνιο, Μεμπ Κεφλεζίνκι επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίο6υ και έκανε την βράβευση σε δύο μικρούς δρομείς, που μετείχαν στον παιδικό αγώνα.
Το παρών στον αγώνα έδωσε και ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε: «Πολύ μεγάλη ημέρα για την Αθήνα. Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, κάτι που δείχνει ο το ο ΚΜΑ έχει ριζώσει στη συνείδηση του κόσμου. Στον παιδικό αγώνα έτρεξε και ο γιος του».

Σεργκέι Μπούμπκα: «Είδα πολλούς χαρούμενους ανθρώπους»
O καλύτερος επικοντιστής όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους σύγχρονους αθλητές, o Ρώσος Σεργκέι Μπούμπκα έδωσε το «παρών» στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
«Είμαι χαρούμενος που παρακολούθησα αυτόν τον ωραίο αγώνα, στον οποίο συμμετέχουν παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες», δήλωσε ο «τσάρος των αιθέρων». «Ο ΚΜΑ είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Είδα πολλούς χαρούμενους ανθρώπους όχι μόνο να συμμετέχουν, αλλά και να στηρίζουν τους δρομείς και συγχαίρω την οργανωτική επιτροπή και τον ΣΕΓΑΣ για την επιτυχημένη διοργάνωση.
Ο ίδιος, όπως εξήγησε, δεν έχει σκεφτεί να τρέξει στον Μαραθώνιο επειδή είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, διότι για να τρέξει κάποιος πρέπει να επενδύσει σε χρόνο και ενέργεια. Ασχολείται μόνο με ό,τι του δίνει ευχαρίστηση, τρέξιμο μιας ώρας και ποδηλασία.
Διέψευσε τις φήμες δε, που θέλουν τον Μαραθώνιο ανεξάρτητα με το που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες να πραγματοποιείται στην κλασική διαδρομή, διότι σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων είναι να απολαμβάνουν όλοι οι αθλητές το πνεύμα της γιορτής.
Όσο για το επόμενο ρεκόρ; «Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Είναι στα χέρια των αθλητών. Κανείς δεν ξέρει που και πότε θα είναι το επόμενο ρεκόρ».
Και για το αν αντίκρισε την αρνητική εικόνα που προβάλλουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ερχόμενος στην Ελλάδα απάντησε: «Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, είναι παγκόσμιο φαινόμενο και η Ελλάδα δεν είναι μόνη σε αυτό. Πρέπει να το ξεπεράσει. Είναι δύσκολο, αλλά η ζωή είναι όπως τα αθλήματα, πότε κερδίζεις, πότε χάνεις. Η ζωή συνεχίζεται και το θετικό μήνυμα του αγώνα είναι ότι πρέπει να πάμε μπροστά ξεπερνώντας τις δυσκολίες.

Ετρεξαν, ίδρωσαν και το...χάρηκαν
Ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς που αποφάσισαν να φορέσουν τα αθλητικά παπούτσια και τις φόρμες τους και να τρέξουν για καλό σκοπό είτε στα 5 χλμ. είτε στα 10 χλμ. του ΚΜΑ. Δρομείς της... καρδιάς, αφού πήραν θέση στην εκκίνηση και ξεπέρασαν τον εαυτό τους φτάνοντας στον τερματισμό, ενισχύοντας την προσπάθεια ιδρυμάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων για τη συγκέντρωση χρημάτων. Ολυμπιονίκες, παρουσιαστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και τραγουδιστές, όλοι τους πήραν μέρος στη μεγάλη γιορτή για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
«Έκανα και προπόνηση για να τρέξω. Κουραστικό, αλλά δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να εγκαταλείψω», είπε η Μαρία Μπακοδήμου, ενώ η έμπειρη Ζέτα Δούκα σχολίασε: «Τρέχω για καλό σκοπό. Από την πρώτη φορά που το έκανα μου άρεσε».
Ανίτα Ναθαναήλ: «Είμαι χωρίς προπόνηση και χωρίς ύπνο, καθώς χθες ξενύχτησα. Ήταν μεγάλη η υποστήριξη του κόσμου στο δρόμο. Και αυτοί που δεν το... έχουν πρέπει να το προσπαθήσουν».
Ναταλία Δραγούμη: «Νίκησα τον αγώνα με τον εαυτό μου. Το έκανα για την ΕΛΕΠΑΠ. Παίζω μπιτς βόλεϊ για αυτό είμαι σε καλή κατάσταση. Πέρυσι δεν τερμάτισα γιατί έτρεχα με τη Νικολέτα Ράλλη και πιάσαμε την κουβέντα, αλλά φέτος την άφησα!».
Μαρία Μπεκατώρου: «Πρώτη φορά στη ζωή μου έτρεξα αλλά μου άρεσε τόσο πολύ που θα το καθιερώσω. Λίγο περπάτησα, την περισσότερη διαδρομή την έτρεξα».
Κλέλια Πανταζή: «Έτρεξα για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και της Φλόγας. Νομίζω ότι βοήθησα λίγο και εγώ με τον τρόπο μου σε αυτό τον υψηλό στόχο».
Από τον αγώνα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο ολυμπιονίκης της κωπηλασία  Βασίλης Πολύμερος, που τα τελευταία χρόνια το... έχει γυρίσει στο τρέξιμο.

«Έτρεξα και πέρυσι και στον ημιμαραθώνιο. Χαίρομαι που κάθε χρόνο συμμετέχει όλο και περισσότερος κόσμος. Το μήνυμα είναι να αθλούμαστε και στηρίζω κάθε προσπάθεια που έχει αυτό το νόημα και ειδικά όταν έχει και κοινωνικές προεκτάσεις».

Η ηθοποιός Ελισάβετ Σπανού, δήλωσε: «Τα 10 χλμ. δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι η τρίτη φορά που τρέχω, η επιτυχία μου ήταν ότι τερμάτισα. Το γεγονός ότι άλλαξε η ροή της διαδρομής θεωρώ ότι είναι καλύτερο. Μπαμπάδες, μαμάδες, στο δρόμο, μία φανταστική ατμόσφαιρα».

Ο επιχειρηματίας Σοφοκλής Πιλάβιος, είπε: «Ο ΚΜΑ έχει εξελιχθεί σε κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη. Και μόνο η συμμετοχή αποτελεί νίκη για τον καθένα. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις δρομείς από όλο τον κόσμο στην ιστορική διαδρομή όπου έτρεξαν οι πρόγονοί μας. Προσωπικά έφτασα στα όριά μου. Όσο για τον αγώνα της Εθνικής την Παρασκευή, ήρεμα, απλά και με πίστη στις δυνατότητές μας θεωρώ ότι θα πάρουμε αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να έχουμε μεγάλες πιθανότητες για πρόκριση στη ρεβάνς».

Δυνατές κούρσες στα 10χλμ

Ο Ρώσος Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ ήρθε στην Ελλάδα με στόχο να κυνηγήσει μια καλή εμφάνιση στα 10χλμ και τα κατάφερε. Ο νεαρός ήταν νικητή της κούρσας με 32.28 σε μια διαδρομή, όπου δοκίμασαν τις δυνάμεις τους περισσότεροι από 8.000 δρομείς από όλο τον κόσμο. Δεύτερος ήταν ο Κώστας Δρόμος με 32.28 και τρίτος ο Ανδρέας Δημητράκης με 32.58. Στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη δεν δυσκολεύτηκε να κόψει το νήμα σε 35.40, σε μια ακόμη συμμετοχή της στον ΚΜΑ. Δεύτερη η επίσης έμπειρη σε...τερματισμούς στο Καλλιμάρμαρο, Τίνα Κεφάλα με 36.15 και τρίτη η Πόπη Αστροπεκάκη (37.00).

Δηλώσεις:
Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ: «Ηταν μια υπέροχη εμπειρία. Ετρεξα σε μία πόλη με μεγάλη ιστορία, ήταν μια διαδρομή μεγάλη και δύσκολη για μένα με πολλές ανηφόρες και κατηφόρες».
Κώστας Δρόσος: «Είναι η πέμπτη χρονιά που τρέχω, αλλά πρώτη που τρέχω στα 10χλμ. Ηταν μια διαδρομή, που την ήξερα και ήμουν προετοιμασμένος. Βγήκε ένας καλός χρόνος και θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιώργο Ζώρζο».
Ανδρέας Δημητράκης: «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας. Εκανα για πρώτη φορά 10χλμ., ο κόσμος βοηθούσε πολύ στον δρόμο, εγώ το έκανε στο πλαίσιο της προπόνησης και θέλω να ξανά τρέξω».
Αναστασία Καρακατσάνη: «Εκείνο που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν να χαρώ την διαδρομή και να βοηθήσω στο έργο της Wind. Η συμμετοχή τόσων δρομέων στο σημερινό αγώνα δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο. Είναι μια απόδειξη ότι ο αθλητισμός δεν έχει πεθάνει. Κάποια στιγμή θα ήθελα να τρέξω στο μαραθώνιο».
Τίνα Κεφάλα: «Ηταν πολύ ωραίος αγώνας, ήταν ο πρώτος της χρονιάς και είναι μέτρο για να προχωρήσουμε παρακάτω. Το σημαντικό είναι ότι είμαι ξεκούραστη και υγιής. Τι θα γίνει θα το δείξει το  μέλλον».

5χλμ: Νακόπουλος, Μπερδούση και η παγκόσμια πρωταθλήτρια


Από χιλιάδες κόσμο πλημμύρισε νωρίς το πρωί το Καλλιμάρμαρο στάδιο, στο πλαίσιο του 31ου ΚΜΑ, του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στην πόλη της Αθήνας. Δρομείς όλων των ηλικιών συμμετείχαν στα 5χλμ και έδειξαν για να μια ακόμη φορά πως το τρέξιμο είναι κάτι παραπάνω από μια δραστηριότητα, είναι τρόπος ζωής. Κοντά 6.000 δρομείς στάθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης με τον Κώστα Νακόπουλο να φτάνει πρώτος στον τερματισμό. Ο έμπειρος πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 15.48, μπροστά από τον Μυλωνά (15.53) και τον Χατζάκη (15.54).
«Αν δεν ήμουν κρυωμένο σίγουρα θα είχα πάει καλύτερα. Ηταν μια ωραία εμπειρία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τη νέα σεζόν. Η Κατερίνα Μπερδούση έκοψε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού σε 17.58. «To διάστημα αυτό βρίσκομαι στην Ελλάδα καθώς είχα έναν τραυματισμό και δεν θα μπορούσα να πάρω μέρος στις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου. Το καλοκαίρι ελπίζω πως θα γυρίσω και θα είμαι σε θέση να διακριθώ στα 5 χλμ. Νομίζω ότι είναι το αγώνισμα που μου ταιριάζει καλύτερα», είπε η Μπερδούση, που σπουδάζει στις ΗΠΑ. Στο βιογραφικό της νεαρής εκτός από τη νίκη στα 5χλμ μπήκε και η νίκη της επί της Εντνα Κιπλάγκατ. Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Λονδίνου αγωνίστηκε στα 5χλμ. Παρέα με τον σύζυγό της και δίχως να πιέσει τον εαυτό της να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.
«Πολύ μικρότερο από μαραθώνιο για μένα, ήταν πολύ καλός ο καιρός και πολύ ωραία η διαδρομή μου άρεσε. Ξέρω πως του μαραθωνίου η διαδρομή είναι πιο δύσκολα όμως σε κάποια χρόνια θέλω να γυρίσω να τη ζήσω.», είπε η αθλήτρια που αναδείχθηκε κορυφαία μαραθωνοδρόμος της χρονιάς.
Δεύτερη στα 5χλμ ήταν η Μάρτα Μιχαήλοβα με 18.49.

Η οικογένεια Παπούλια πήρε το... ομαδικό στα 5 χλμ.
Η πρώτη φορά που μπήκε τρέχοντας στο Παναθηναϊκό στάδιο ήταν παιδάκι. Τώρα ο Νότης Παπούλιας τερμάτισε μαζί με τους γιους του, Ανέστη και Χρήστο, καθώς η οικογένεια πήρε το... ομαδικό στα 5 χλμ., στο πλαίσιο του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
«Φοβήθηκαν να με κοντράρουν και για αυτό μου ζήτησαν να πάμε μαζί. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος, αλλά τους κέρδισα!», είπε ο παλιός πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, πανηγυρίζοντας γιατί τους έδειξε την πλάτη του, αλλά δεν είχαν όλοι την ίδια γνώμη.
«Τερματίσαμε και οι τρεις μαζί», είπε ο 15χρονος Χρήστος, αλλά ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Ανέστης έλεγε πως ο πατέρας τους με... αλλαγή στο τέλος τους κέρδισε. «Όχι, δεν με δωροδόκησε με μεγαλύτερο χαρτζιλίκι», σημείωσε πάντως γελώντας.
Αυτός ο αγώνας του Νότη Παπούλια, ο πρώτος του έπειτα από εννιά χρόνια, δεν θύμιζε σε τίποτα το παρελθόν. «Ζέσταμα έκανα από το αυτοκίνητο μέχρι την εκκίνηση και ζήτησα από τους γιους μου να μου βάλουν το νούμερο στη φανέλα», είπε, αλλά αμέσως έβαλε στόχο, σαν τον παλιό καλό καιρό. «Του χρόνου θα είμαι καλύτερος. Έχω 12 μήνες μπροστά μου για να προετοιμαστώ», είπε, αλλά εκεί παρενέβη ο Ανέστης, προτείνοντας στον πατέρα του να τρέξει στο μαραθώνιο το 2014. «Είδατε; Με φοβούνται σας είπα. Θέλουν να απαλλαγούν από έναν καλό αντίπαλο», αντέδρασε γελώντας ο πατέρας του.


Αναλυτικα, όλα τα αποτελέσματα εδώ


Πηγη: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου