Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Οι πιο εντυπωσιακοί Μαραθώνιοι του κόσμου

Οι πιο εντυπωσιακοί Μαραθώνιοι του κόσμου

Η συμμετοχή σε έναν αγώνα Μαραθώνιου είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι που σας βοηθά να ανακαλύψετε τις αντοχές και τη θέληση που κρύβεται μέσα σας.

Είναι ακόμα μια ευκαιρία να γνωρίσετε καινούρια μέρη, νέους πολιτισμούς και την κουλτούρα της χώρας, που θα σας φιλοξενήσει.
Το Conde Nast Traveller επέλεξε και μας παρουσιάζει τις έξι πιο διάσημες και εντυπωσιακές διαδρομές μαραθωνίου, από την Καμπότζη έως την Παταγονία!

Διεθνής ΗμιΜαραθώνιος στο Angkor Wat, Καμπότζη



Αυτή η ιδιαίτερη διαδρομή ημιμαραθωνίου, περνά μέσα από τους ναούς του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Angkor Wat , το οποίο παραμένει κλειστό για το κοινό κατά τη διάρκεια του αγώνα, επιτρέποντας στους δρομείς να εξερευνήσουν ανενόχλητοι την αρχαία αυτή περιοχή.
Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν τον ποταμό Siem Reap, να δουν τα πέτρινα λιοντάρια στον ναό Bat Chum, τα γλυπτά στο Elephant Terrace και τα ερείπια του Ta Prohm, που έχουν κατακλυστεί από αιωνόβια δέντρα.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Μαραθώνιος Reggae, Τζαμάικα



Η φήμη της Τζαμάικα στον αθλητισμό είναι κάτι παραπάνω από σπουδαία, αφού αυτό το μικρό έθνος έχει αναδείξει έναν από τους ταχύτερους δρομείς του κόσμου, τον Usain Bolt. Παράλληλα, φιλοξενεί έναν από τους πιο ζωντανούς μαραθώνιους του κόσμου, τον Reggae Run.
Εδώ όλα περιστρέφονται γύρω από τη μουσική, με συγκροτήματα και DJs να παίζουν κατά μήκος της διαδρομής, που περνά από το Long Bay και το Bloody Bay, στη βόρεια ακτή. Ο αγώνας ξεκινά νωρίς το πρωί, (5.10), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά ακόμα και εκείνη την ώρα η ζέστη είναι αφόρητη και σίγουρα θα χρειαστείτε καπέλο και άφθονο νερό.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Μαραθώνιος Big Five, Αφρική



Αυτός ο πραγματικά “άγριος” αγώνας οδηγεί τους δρομείς μέσα στο τεράστιο Entabeni Game Reserve, όπου τα πιο διάσημα ζώα της Αφρικής, γνωστά ως Big Five, δηλαδή το λιοντάρι, η λεοπάρδαλη, ο ελέφαντας, ο ρινόκερος και τα βουβάλια κυκλοφορούν ελεύθερα.
Η δυσκολία του σκληρού εδάφους, με τα αμμώδη μονοπάτια και τις απότομες κλίσεις, ανταμείβεται από το μοναδικό θέαμα των εντυπωσιακών αυτών ζώων. Ο συγκεκριμένος μαραθώνιος είναι εξαιρετικά δημοφιλής, γι' αυτό θα χρειαστεί να κάνετε έγκαιρη κράτηση συμμετοχής.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Διεθνής Μαραθώνιος της Παταγονίας



Ο πρώτος μαραθώνιος στην Χιλιανή Παταγονία θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Σεπτέμβριο, σε μια εντυπωσιακή διαδρομή μέσα από το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ποτάμια του πάρκου, τις γαλήνιες λίμνες και τους συγκλονιστικούς παγετώνες, περνώντας μέσα από ένα πυκνό δάσος και μέχρι τη βάση του 3.000 μέτρων όρους Monte Almirante Nieto.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Μαραθώνιος του Medoc, Γαλλία



Η δοκιμή κρασιού δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι θα συνέδεαν με το τρέξιμο, αλλά ένας μαραθώνιος αποδεικνύει ότι αυτά τα δυο μπορούν να ταιριάξουν. Ο Μαραθώνιος του Medoc οδηγεί τους διψασμένους δρομείς σε μια διαδρομή ανάμεσα στους αμπελώνες και τα chateaux του Μπορντό.
Δίπλα στους κλασικούς σταθμούς ανεφοδιασμού νερού, οι δρομείς δοκιμάζουν και εδέσματα υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως foie gras, τυρί και στρείδια, με τη συνοδεία των κρασιών της περιοχής.
Κάθε χρόνο, οι 8.500 δρομείς ντύνονται σύμφωνα με ένα θέμα, που για φέτος έχει οριστεί το “Οι χώρες του κόσμους και τα καρναβάλια τους”. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε ευφάνταστες στολές και ζωγραφισμένα σώματα να φτάνουν παραπατώντας στη γραμμή του τερματισμού.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Διεθνής Μαραθώνιος του Μαρακές



Τόσο ο ημιμαραθώνιος, όσο και ο μαραθώνιος του Μαρακές έχουν επίπεδες διαδρομές, παράλληλα με τα τείχη της πόλης του 12ου αιώνα, μέσα από τους κήπους Menara σε σκονισμένους δρόμους. Η επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα δημιουργεί ένα εκπληκτικό σκηνικό.
Διοργανώνεται, επίσης, μια σύντομη πορεία για παιδιά , η οποία λαμβάνει χώρα την προηγούμενη ημέρα. Με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 20 ° C τον Ιανουάριο και τους σταθμούς για νερό να είναι περιορισμένοι, καλό είναι να έχετε μαζί σας τις δικές σας προμήθειες.
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου